REVI – Chauffeur Incidentmanagement IM+

REVI – Chauffeur Incidentmanagement IM+

Cursusinhoud

De volgende onderwerpen worden behandeld:
-Eerste veiligheidsmaatregelen: de 4 V’s
-Beveiliging incidenten op rijbaan met eenzijdig en tweezijdig aanrijdgevaar
-Beveiliging pechhulpverlening
-Veiligheidsruimte in verschillende situaties toepassen
-Handmatig waarschuwen verkeer
-Gevaarlijke stoffen
-Zwaailichtdiscipline
-Vervolgmaatregelen
-Gebruik vluchtstrook
-Procedure aanvraag verkeersmaatregel

Doelgroep

Alle IM hulpverleners, (wegbeheerders, bergers, politie, brandweer ambulance), alle pechhulpverleners, bergers, servicebedrijven aangesloten bij BOVAG/VACO, calamiteiten aannemers en medewerkers die in hun dagelijks werk betrokken zijn bij de afhandeling van calamiteiten op en langs rijks- en provinciale wegen.

Cursusduur

2 dagdelen (1 dag)
Aanvang 09.00 – 16.00 uur (indien CCV 08.30 – 16.30 uur)

Opzet

De cursus is interactief van opzet, naast het aanbod van de theorie zal er met praktijkcases gewerkt worden waarbij er ruimte is voor eigen inbreng. Hierbij wordt gebruikt gemaakt van maquette. Aan het eind van de dag wordt er een onafhankelijke toets afgenomen, bij voldoende resultaat ontvang de deelnemers een door de rijksoverheid en brancheverenigingen erkend certificaat.

Resultaat

Na afloop beschikt de deelnemer over voldoende basiskennis tot het nemen van de eerste veiligheidsmaatregelen bij verkeersincidenten op wegen met een- of tweezijdig aanrijdgevaar. Dit gebeurd aan de hand van de “Richtlijn Eerste Veiligheidsmaatregelen bij Verkeersincidenten”. Daarnaast hebben de deelnemers aan de hand van praktijkcases geoefend met het nemen van de eerste veiligheidsmaatregelen.

Aantal deelnemers

Het minimaal aantal deelnemers is 10 en maximaal aantal deelnemers is 12

Bijzonderheden

Na afloop ontvangen de deelnemers een certificaat als bewijs van deelname.

De opleiding is CCV gecertificeerd (code 95) en kan dus meetellen voor beroepschauffeurs mee in het kader van De Richtlijn Vakbekwaamheid (7