Auto rijvaardigheid

 

 

 

 

 

 

 

Auto rijvaardigheid

Veel chauffeurs hebben ooit een rijbewijs behaald en hebben daarna weinig of geen aanvullende training gehad. Met de rijvaardigheidstraining van Weg-Wijzer kunnen chauffeurs de vaardigheden die zij hebben opgedaan in de praktijk en uit gewoonte, optimaliseren en zonodig bijsturen.

Doelgroep

Chauffeurs – zelfstandig of in dienst van de overheid of bedrijfsleven – die hun rijvaardigheden (inzicht, rijgedrag) willen optimaliseren; categorie B-C-D-E.

Cursusomschrijving

De auto rijvaardigheidstraining van Weg-Wijzer is een aanvulling op het normale rijbewijs. Chauffeurs krijgen helder inzicht in de impact van opgedane praktijkervaringen. Gedurende de rijgedraganalyse worden kennis en vaardigheden getoetst en zonodig aangevuld of geoptimaliseerd. In overleg worden specifieke (beroepsmatige) eisen vanuit de opdrachtgever meegenomen.

De zeer ervaren instructeurs/docenten van Weg-Wijzer kunnen zich bij uitstek inleven in elk gewenst opleidingsniveau. De opdrachtgever ontvangt van iedere begeleiding een schriftelijke rapportage, evt. voorzien van een aanvullend opleidingsadvies.

Locatie en duur

Tenzij anders afgesproken worden autorijvaardigheidstesten afgenomen in de eigen omgeving; duur circa 1,5 uur. De training wordt individueel of in groepsverband (max. 4 deelnemers per dag) gegeven.

Bijzonderheden

Deelnemers dienen te beschikken over een geldig rijbewijs (categorie B-C-D-E).

Testen worden afgenomen met de eigen bedrijfsvoertuigen.

Een aanvullende rijvaardigheidstraining is mogelijk.